הפעלת בלוטות הטעם בפרו
כחלק מהטיולים הפרטיים שלנו לנוסע העצמאי בפרו, אנו אוהבים מאוד לשלב את בלוטות הטעם. אז ריכזנו עבורכם את ההמלצות הטובות ביותר על מסעדות ואוכל בפרו.
ואנחנו לא לבד!
השף זוכה כוכבי המישלן של מסעדת "סנטרל" בלימה, וירגיליו מרטינז, ילווה אותנו בחוויית תווי הטעם שלנו בפרו.
כשמדברים על מסעדות ואוכל בפרו, לנו כבר ברור באיזו מסעדה להתחיל.
מסעדת "סנטרל" מדורגת במקום החמישי בעולם, והיוצר שלה, וירגיליו, הוא ללא ספק האדם המושלם להעברת הדרכה מקצועית על הטעמים שמאפיינים את האנדים, אגן האמזונס, והעולם העתיק.
במהלך טיול של עשרה לילות בפרו תחוו חוויה קולינרית מסעירה, תזכו לקבל טעימה בלעדית של פרו מנקודת מבטו של האדם אשר הוביל את המהפכה הגסטרונומית והקים מסעדות עטורות שבחים בפרו.
הצטרפו ל ווירגיליו ו- Red Pineapple במסע בהשראת הטבע והנופים הפרואניים, הכולל הכול.
החל מדיג פיראנות באמזונאס, וכלה בטכניקות בישול אותנטיות בעמק הקדוש וטקסים עתיקים על פסגות האנדים, בעודכם טועמים את המעדנים המקומיים בדרך.
במהלך חוויה ייחודית זו, אותה באמת חייבים לטעום כדי להאמין, תזכו לסעוד עם המקומיים בג'ונגל על גדת הנהר, וכן במסעדתו החדשה של ווירג'יליו – "מיל" שנמצאת בלבו של העמק הקדוש.
מסעדות ואוכל בפרו – דרך יערות עבותים ונהרות
עם אהבה לאוכל הנובעת מהמנה הפרואנית הקלאסית סביצ'ה, המסע שלכם יתחיל במקור דם-החיים של אמריקה הלטינית – אגן האמזונאס – אחד ממקורות ההשראה האהובים על וירגיליו.
גלו את המגוון הביולוגי המדהים של האזור ממלון Refugio Amazonas lodge. בלו את הימים הבאים בספיגת הנופים המנוגדים של האמזונאס, ממי הביצות של ריו נגרו ועד הג'ונגלים המוריקים אשר על גדות הנהר.
טיילו בשבילים בין עצי השיוואוואקו, שוטו בקנו דרך אגם סנדובאל החלק כמו מראה, ודוגו פיראנות בנחל גמיטאנה.
כמובן, אל תשכחו לבקר בחווה שיתופית מקומית כדי ללמוד על שיטות החקלאות המקומיות ועל היתרונות הרבים של הצמחייה המקומית – ואיך וירגיליו עבד עם רכיבים אלו כדי ליצור את המנות המשובחות ביותר שלו.
אוכל מסורתי ומודרני בפרו – העמק שבין האנדים
בעוד שרוב תשומת הלב הקולינרית של פרו מתמקדת בלימה, לעמק הקדוש יש הרבה מה להציע גם כן.
כאן, וירגיליו אסף כמה חוויות קולינריות ייחודיות שיתנו לכם טעימה של למה מנות אנדיות מסורתיות הופכות ליותר ויותר פופולריות בפרו.
בואו להיפגש עם אנני קורפנצ'ו המקומי, לארוחה אותנטית בביתה שעל גדות נהר האורובמבה, לפני שתודו לפאצ'אמאמה, או בלשוננו – אימא אדמה, בטקס פאגו-א-לה-טריה אנדי מסורתי בהובלת שאמן מקומי.
במעבר חד ממטבח מקומי מסורתי למטבח מודרני עילי, למחרת תיסעו למסעדתו החדשה של וירגיליו – "מיל", החבויה הרחק בקרב הטראסות העגולות של מוראי, אלפי מטרים מעל פני הים.
כאן, לא רק שתקבלו את המקומות הטובים ביותר במסעדה וסדרת טעימות בלתי נשכחת, בת שבע מנות ובליווי חליטות עבודת-יד – אלא שגם הצלחנו לשכנע אותו לגלות לכם כמה סודות, ולערוך לכם סיור במרכז המחקר שלו, מאטר איניציאטיבה, אשר נמצא ממש ליד.
אם תבקשו יפה, אולי אפילו וירגיליו יסכים לערוך לכם את הסיור בעצמו.
המטבח הפרואני – הרי האנדים הנמוכים
בחיפוש אחר מסעדות ואוכל בפרו, אי אפשר שלא לציין את אזור הרי האנדים הנמוכים.
המטבח הפרואני אינו מתמקד רק במנות עצמן. בתהליך ההכנה של אותן מנות חשוב גם הוא, החל מכבישת הדגים הנאים עבור סביצ'ה, ועד לאפיה בתנורי חמר לוהטים.
אמנם מקור השיטה להכנת פצ'אמנקה הוא באנדים, היא צברה פופולריות לאחרונה והתחילה להתפשט בכל פרו, כששפים כדוגמת וירגיליו החלו לקבל ממנה השראה.
בואו לגלות סביב מה כל ההתלהבות ולהכין פצ'אמנקה משלכם בביצוע כל התהליך מאפס, החל מבנית תנור חוטיה מסורתי ועד לבישול של כל המרכיבים – מבשר כבש וקואי (מעדן מקומי) ועד קואסות והומיטות.
חוויה אותנטית של למידה איך המקומיים מכינים מנות עסיסיות כאלו בלב הנוף ההררי המדהים – בהחלט קל להבין מה נתן לוירגיליו את ההשראה שלו.
לפני שתעזבו את העמק הקדוש, ישנה תחנה אחת אחרונה, והיא סיור פרטי במזקקת הפיסקו האהובה על וירגיליו – דסטילריאס אנדינאס.
כאן, תוכלו לצפות איך המקומיים מייצרים קאניה אלטה ומכינים תשריות מטאטקוי, ולאחר מכן תוכלו לטעום ממרכולתם בליווי קוקטייל פיסקו חמוץ ומקצועי.
מישורי האנדים
מהעמק הקדוש, תצאו לבירת התרבות של פרו, קוסקו – בה תגלו את העבר והווה של פרו דרך ביקור בקהילת האריגה של האמארו, ותסיירו בין כתלי האבן של העיר.
הסיור יכלול עצירה בשוק המרכזי כדי לאסוף את המצרכים עבור שיעור הבישול שלכם מאוחר יותר אחר הצהריים.
תלמדו להכין מנה ראשונה, עיקרית וקינוח אנדיים מסורתיים, ואז תשבו ליהנות מהעבודה הקשה שלכם בחצרה הנפלאה של מלון הבוטיק שלכם Inkaterra La Casona.
מסעדת סנטרל
בדיוק כפי שוירגיליו שואב השראה מההרים האנדים ואגן האמזונאס כדי לתת טעימה של התמצית של פרו דרך המטבח בסנטרל, כעת גם אתם תוכלו לעשות זאת. חזרו ללימה והכירו את החממה הקולינרית של העיר בביקורכם בסנטרל באותו הערב.
אבל הביקור לא ייגמר רק בישיבה בשולחן – הצלחנו להשיג עבורכם גם הצצה בלעדית למטבחו של וירגיליו, היכן שתוכלו ליהנות מהדגמה פרטית של תהליך ההכנה של כמה ממנות הדגל שלו.
קינוח מרירית שמש, מישהו?
כל זאת, בשילוב ביקור מודרך במטה מטאר איניציאטיבה שבשכונת באראנקו האופנתית, עם וירגיליו ואחותו מלנה, ובהחלט תקבלו שיעור מקיף על המטבח הפרואני. טוב, כמעט.
בפשיטתכם האחרונה על הגסטרונומיה של פרו, תצטרפו לשף איגנאקיו בארוס כדי להעמיד את הידע שלכם עד כה במבחן במהלך שיעור בישול אחרון ומכריע, שלאחריו תוכלו לפרוש לחגיגה שהרווחתם ביושר, ולתור אחר קוקטייל הפיסקו החמוץ הטוב ביותר בעיר.
חזרו הביתה שבעים ועם כישורי בישול חדשים במטבח הפרואני, מוכנים להדהים את החברים שלכם בפעם הבאה שאתם מארחים.
מסעדת מיל שבעמק הקדוש
"במיל, קודם אתם נוגעים באדמה, ואז אתם אוכלים ממנה", כך אומר השף הכוכב הפרואני, וירגיליו מרטינז.
פרויקט נועז זה שנמצא בעמק הקדוש, בגובה של 3,500 מטרים מעל פני הים, הינו כנראה חוויית הקולינריה המדוברת ביותר באמריקה הלטינית.
המקום נמצא במרחק של 45 דקות נסיעה בדרכים עקלקלות מקוסקו, ממש על קצה ההריסות שבמוראי: שקעי אבן עצומים החצובים אל תוך הקרקע, אשר שימשו את בני האינקה כמעבדה חקלאית במשך מאות שנים.
"מוראי והמערכות האקולוגיות השונות שמצויות בהרים תמיד היו השראה עבור הסנטרל (מסעדתו בלימה, כרגע עומדת במקום ה-5 ברשימת 50 המסעדות הטובות ביותר בעולם)", מציין מרטינז.
מרפסת חיצונית
למקרה שתמצאו את עצמכם ללא אוויר, פשוט כמשמעו, ישנם בלוני חמצן זמינים בהישג יד כדי להעלות את רמות החמצן שלכם. מיל מהנה יותר אחרי התאקלמות לתנאים של האזור.
לאחר עבודה של 10 שנים על המקום, מיל היא בהחלט חוויה שצריך לחוות באופן מעשי.
"אתם יכולים להישאר ולעשות מדיטציה כל היום, או לעזור באיסוף תפוחי אדמה – תלוי עד כמה אתם סקרנים", הוא אומר. הצוות שלו משתף פעולה עם הקהילות הילידיות בסביבה על חקר ופיתוח זנים חדשים של צמחי מאכל.
אפילו המים במיל מגיעים ממקור מקומי, ונאספים מהמסת שלג מהאנדים, בעוד שמלח המאראס הוורוד האהוד מגיע ממדרגות האדמה הקרובות.
מסעדות ואוכל בפרו – איפה אוכלים השפים המובילים
ממוקם בתוך מבנה ששימש בעבר בתור מרכז הרבייה לויקוניות, לא תמצאו כאן כניסה מהודרת: פשוט צעדו לאורך אחד מכותלי המבנה, ואז דרך מעבר המעוטר בשלוש שורות של עשבי תיבול לאורכו – רמז ויזואלי לסעודה שעומדת לפניכם.
שני הסלונים מעוצבים בצורה פשוטה – אחד מהם משלב בר מאובזר ומצויד בכל טוב – ומאפשרים לגג הקש ולציורי הצמחייה המקומית לבלוט.
סזאר דל ריו
התפריט בן שמונה המנות של מיל, המלווה בחליטות שמוכנות במקום, כדוגמת תה מחתיכות קקאו מיובשות בשמש, מציג לראווה שילוב משובח של מרכיבים מקומיים.
בעוד שהמנות במיל הינן בעלות סגנון דומה לתפריט הטעימות "רמות מאטר" של הסנטרל (שמציג עצות בועה, שרף עצי דם הדרקון, ועמילן קאסאווה), כאן המנות קלות יותר, עקב ההשפעה של הימצאות בגובה רב על תיאבון.
למקרה שתמצאו את עצמכם ללא אוויר, פשוט כמשמעו, ישנם בלון חמצן זמינים בהישג יד כדי להעלות את רמות החמצן שלכם. מיל מהנה יותר אחרי התאקלמות לתנאים של האזור.
"הדגש בתפריט הוא על ירקות, פקעות, ודגנים", מציין מרטינז.
"אין הרבה מקורות חלבון כאן מעבר לאלפקות ולאמות. כל מנה מוגשת עם חליטה או משקה מותאם שהוכן במקום, בין אם זה הקפה או הבירה שאנו מגישים."
"מיל היא לא רק מסעדה, זו גם מעבדה שבוחנת את התרבות, התנובה, והזהות הפרואנית".
טרטר טלה
טונטה, תפוח אדמה מיובש-בהקפאה אשר מאכיל את קהילת קאקלאראצ'אי במהלך החורפים הקשים באנדים, מקבלת טוויסט טעים בתור צ'יפס מטוגן לצד רוטב סלסה תמרילו אוצ'וקוטה (סכו"ם מיותר כאן), בעוד שמנת "המישור" מציגה טרטר טלה עם עלי פרחים וורודים מעל עם סלט קינואה פריך בצד.
"מגוון התירס" היא כמו אוסף טלאים ססגוני המורכב משלל סוגים שונים של טוגני תירס עם גבינה צרובה טרייה מעל.
כמה מתוך 4,000 סוגי הפקעות של פרו – ביניהם, המאשוואה הצהובה המתוקה-מלוחה והלאונה הסגולה – אפויים בתנור חוטיה מסורתי, מככבים באופן טבעי במנה משלהם, "מרכז האנדים", וההבדלים בין הטקסטורה והטעם של כל סוג פקעת הם מאוד ברורים.
אם עזרתם בקטיפתן של פקעות אלו היישר מההרים, אתם לגמרי סוגרים מעגל כאן.
המנה מוגשת על צלחות עבודת יד מעץ ואבן מקומיים תוצרת דוס ריוס. בהחלט אי אפשר להפוך את החוויה הזו ליותר מקומית משהיא כבר.
ארוחה בת שבע מנות במיל תעלה לכם כ-150$. RED PINEAPPLE תציע סיורים למיל כחלק מסדרת "תווי הטעם" שלנו.
שכחנו משהו על מסעדות ואוכל בפרו?
עכשיו תורכם, שכחנו משהו חשוב על מסעדות ואוכל בפרו?
יש מידע נוסף שהייתם רוצים לדעת על טיול לפרו?
שתפו אותנו, צרו קשר ונשמח לספר לכם עוד.
עקבו אחרינו גם בפייסבוק – לטיפים ורעיונות מפתיעים לטיול.





