היינות המשובחים ביותר בצ'ילה בליווי אוכל שיוציא מהם את המיטב
מה שמושך את רוב המטיילים לצ'ילה יותר מכל דבר אחר הוא המוניטין שלה כמדינת טבע ונופים יוצאת מגדר הרגיל. מן הפסגות והקרחונים של פטגוניה, ועד למחוז האגם הטהור, ומדבר אטקמה שנראה כאילו הגיע מעולם אחר, בצ'ילה ישנם יותר אוצרות טבעיים משניתן למצוא במדינות שהן פי שלוש מגודלה.
אולם, נופים אלו יוצרים לא רק את הטיולים הבלתי נשכחים, אלא מהווים הם קרקע פורייה לגידול הענבים מהם מוכנים חלק מן היינות הטובים בעולם.
הודות לצורתה הצרה והארוכה, צ'ילה נהנית מאוויר חוף קריר ממערב, בעוד שהרי האנדים מספקים אקלים דומה ממזרח. אלו מהווים תנאים מושלמים לגידול ענבי יין, שכן הענבים שומרים על חמיצותם במקום להתפתח למתיקות מפוטמת כפי שקורה בגפנים בשלים יתר על המידה.
גם זני הענבים משתנים יותר ממערב למזרח מאשר מצפון לדרום, עובדה שעשויה להיות מפתיעה עבור מדינה שבמקומות מסוימים בעלת רוחב של כ-40 מייל.
אם אתם תוהים מה לטעום כשאתם עושים את דרככם לצ'ילה, (או עבור מטיילי הספות, מה לבחור ללגום בעודכם מתכננים את הטיול הבא שלכם), הנה היינות הצ'יליאנים האהובים עלינו:
סוביניון בלנאש
סוביניון בלאנש צ'יליאני גדל לרוב בעמקי החוף ממערב לסנטיאגו. אזור זה הוא ביתם של רבים מן הכרמים הטובים ביותר במדינה, והינו מראה גיאוגרפית של מחוז מנדוזה המפורסם בארגנטינה, שמעבר לאנדים. צפו לפרץ טעם בהיר, חומצי, עם מנה גדושה של הדרים ואפרסק.
מתאים לצד: פירות ים הן הבחירה הטבעית עבור יין קל והדרי זה, שכן הוא חותך דרך השומן כמו לימון סחוט
פאיס
את היין הזה אתם מוכרחים לטעום בטיולכם בצ'ילה, מהסיבה הפשוט כי בקרוב כולו יוחלף בקברנה סוביניון. פאיס היה בעבר זן ענבים שגודל יותר מכולם, אך הפך פחות ופחות פופולרי, שכן כל ענב הפיק פחות מיץ בהשוואה לזנים אחרים, והיין, למרות שהיה קביל בהחלט, מעולם לא היה נחשב במיוחד (למרות שבשנים אחרונות, ייצרני יין מקומיים פעלו לשינוי מוניטין זה.
צפו ליין בעל גוף דק יותר, חמוץ במידה בינונית, עם נימות עליונות של דובדבנים ופירות יער אדומים
מתאים לצד: בשר קליל יותר ומנות ירקות לא יגברו על טעמו של יין זה. קטניות ותירס גם כן מהווים בסיס חזק לפתיחתו של טעמו של היין.
קברנה סוביניון
לאחר שעקף את הפאיס כזן הענבים הנפוץ ביותר בצ'ילה, קברנה סוביניון צ'יליאני הינו בעל אופי קליל יותר מאשר במדינות אחרות. הענבים מפיקים יין בצבע בהיר יותר, עם אופי פחות טאני, במיוחד בעמקי קולצ'גואה וראפל – יינות בעלי טעם מובהק יותר מגיעים לרוב מעמק מאיפו.
מתאים לצד: בקר צלוי מהווה שותף חזק לקברנה, כמו כן פטריות, נקניקים, וגבינות קשות – כל דבר שהינו בעל אופי חזק משל עצמו או בעל תכולת שומן גבוה יוכל לפתוח את טעמו של יין זה.
כרמינר
זהו יין שהוא בהחלט מתבלט מעל האחרים, שכן זן ענבים זה הוא כמעט שם נרדף לייצור יין צ'יליאני, והפך לפופולרי ביותר כאן, מאז הגעתו מבורדו.
היין האדום שנוצר מתואר לרוב כבעל טעם עשבי או מינרלי, והזכיר לטועמים רבים את טעמים טריים ועדינים כגון פלפלים מתוקים או פטל. תוכלו למצוא ענבי כרמינר גדלים בעמקי מאיפו וקולצ'גואה.
מתאים לצד: מנות בשריות עשירות בעלות רמות שומן בינוניות, כגון תבשילי בקר או כבש, בהחלט ירוויחו מן הבהירות הפלפלית של יין זה. הנימות הירוקות מתחברות באופן מושלם עם עשבים ותבלינים עדינים כגון גרגרי פלפל, צלפים, וכן עשבים ירוקים כהים ומרקי קטניות.