כאשר חושבים על קנדה במונחים קולינריים, התמונה הראשונה שקופצת לראש, ככל הנראה, היא של וואפל חם שטובע באהבת הטוב המתקתק של סירופ המייפל, אך המדינה הזו מהווה בית למטעמים רבים נוספים מלבד לסם החיים המוזהב הידוע לשמצה הזה, החל מלובסטר רענן ועסיסי ממי נובה סקוטיה, דרך בשר בקר מעיר הפרות קלגרי שיגרום לכם לרייר, וכלה במשקה החריף האהוב עלינו כעת – יין הקרח הממכר של אונטריו. התכוננו לחגור את החגורות שלכם או יותר נכון עדיף לעבור למכנס עם גומי:
הצדפות והלובסטרים של נובה סקוטיה
למה אנחנו אוהבים אותם
אם תגיעו לנובה סקוטיה, הנוף החופי שובה הלב והמטבח הנהדר מהמגוון הימי שלה, יקיפו אתכם. הצדפות המשובחות של דיגבי הן מאכל עסיסי ומתוק, והלובסטר הטרי של הליפקס, (אשר גרם לאחרונה למהומה ברשתות החברתיות כאשר כיכב בתכנית ריאליטי משלו על ידי מצלמת לובסטר שחוברה למלכודת לובסטרים בנמל הליפקס), הינו מעדן גורמה שאתם חייבים לאכול.
איפה תוכלו למצוא אותם
התנהגו כמקומיים וקחו טעימה מכמה ממטעמי הים הטובים ביותר של האיזור בלואיסבורג, שם שורר שלטונם העליון של הלובסטרים והצדפות. Lobster Kettle מציע תפריט בררני של אוכל מקומי ובין אם אתם מחפשים ארוחת צדפות משובחת שתגרום לכם לרייר, או סתם לחטוף מנה של צ׳אודר, זה המקום ללכת אליו. לחילופין, תוכלו לרדת לאחד משווקי הדגים המקומיים הרבים והנהדרים של נובה סקוטיה. ״שוק הדייגים״, שנקרא כך בצדק, הינו אחד מהשווקים הטובים בעולם שמציעים לובסטרים וצדפות טריים. אם אתם לא בטוחים מה לעשות איתם, למה שלא תתנו לנו לארגן לכם שף שיבוא ויבשל אותם עבורכם? חוויה קולינרית מדהימה.
יין הקרח של אונטריו
למה אנחנו אוהבים אותו
מן הסתם שאנו מעדיפים את היין בצורתו המקורית, אבל הערבוב של ענבים קפואים עם הטעם המתוק של יין קרח – עשוי להיות המשקה החריף החדש האהוב עלינו. הענבים המשמשים להפקת היין, קופאים כאשר הם עדיין צעירים, והמשמעות היא שבעוד שהמים שמכיל הענב קופאים, הסוכרים הטבעיים שבו לא קופאים, והדבר יוצר את הטעם המתוק והמרוכז שהופך את יין הקרח לטעים כל כך. נכון, הכנתו דורשת תהליך מדוקדק וארוך, אך אנו לא מסוגלים לעמוד בפני הרומנטיזציה שיוצרת העובדה שהענבים חייבים להישאר צעירים ורעננים עד שהטמפרטורה צונחת אל -8oC ו–12oC, כך שהקציר נעשה לרוב בשעות לילה מאוחרות אחרי חצות, מה שהופך את היין המבוקש הזה למקסים אף יותר.
איפה תוכלו למצוא אותו
בקנדה, כלומר באונטריו, שורר האקלים המושלם להכנת יין הקינוחים הזה. זהו גם מקום הלידה של הגרסה המוגזת, שנוצרה בטעות על ידי מבקר יינות קנדי במרתף ביתו ב-1988. אם תרצו לשתות כוס אותנטית או שתיים, לכו ליקב Inniskillin בניאגרה און דה לייק (עיירה) שבה תוכלו לטעום בצירים נערצים מהסביבה העשירה של הנחלה המדהימה הזו. אם תבקרו שם בינואר, אולי אף יהיה לכם מזל ותוכלו להתענג על טעימות וצימודי מזון בפסטיבל יין הקרח. אנו ממליצים לטעום ולשים את היד על כמה שיותר בקבוקים, במידת האפשר.
חטיף בשרני בוונקובר
למה אנחנו אוהבים אותו
בין אם מדובר בהמבורגר, בורגיניון או חתיכת סטייק שייטל טובה ועבה בטעם של פעם – בקר בכל התגלמויותיו הינו העדפה מרכזית בתפריט המקומי. וונקובר היא בית לתערובת בררנית של מטעמים לחובבי מזון, ואם אתם רוצים לטעום משהו מיוחד ביותר, אנו ממליצים לבקר ב-Gastown, או להפיק את המיטב משווקי האיכרים של וונקובר.
איפה תוכלו למצוא אותו
בפרברים התוססים הוונקובאניים של Gastown נמצאת Meat and Bread; מסעדה מושלמת למטעמים קרניבוריים פשוטים בביצוע מושלם. השנגרי-לה הזו מתמחה בכריכי גורמה חמים בצלייה איטית, אותם מכינים השפים והמייסדים המיומנים באמנויות קולינריות משובחות. לחלופין, תוכלו לקחת כמה ביסים בשווקי האיכרים של העיר, שם החרטה היחידה שלכם תהיה הבחירה שתצטרכו לעשות מבין כל מוכרי המטעמים. למה אי אפשר לאכול פשוט מהכל?
סירופ המייפל של קוויבק
למה אנחנו אוהבים אותו
מדליפתו מעץ המייפל ועד להטבעת וואפלים חמים בתוכו, הצוף הזהוב הזה שנקרא סירופ מייפל, הוא מעדן לאומי קנדי. המסורת אומרת שגילוי החומר הממותק הזה התרחש כאשר ראש שבט מסוים השליך את הטומהוק שלו על עץ מייפל, וממנו נזל אז המיץ. גם כ-300 שנים לאחר מכן אנחנו עדיין אובססיביים בנוגע לסירופ הזה – כאשר קיימת אפילו דיאטת סירופ מייפל ייעודית, על אף שאנו מעדיפים שהדיאטה שלנו תתחשב יותר בפן הקלורי.
איפה תוכלו למצוא אותו
המקום האהוב עלינו לטעימת הממתק הזה הוא קוויבק – אשר לדעתנו הוא ספק סירופ המייפל המשובח ביותר, והבעלים הגאים של התואר ״מפיק סירופ המייפל הגדול ביותר בעולם״. כדי לעבור חוויה שאין שניה לה, פקדו את Sucrerie de la Montagne, שם למנהג הכפרי המסורתי, ‘shack fare’, מוענק טוויסט עכשווי. ישנו גם שפע של שווקי איכרים בקוויבק בהם משתרעים מוכרי המייפל המקומי. האהוב עלינו הוא לא אחר מאשר Marche du Vieux-Port de Quebec, שפועל מדי יום במשך כל השנה, בו תוכלו לפגוש את הקהל הקוויבקי האמיתי.