בכל רחבי אמריקה הלטינית, בשר הוא השליט העליון. בתור צמחוניים שמטיילים באזור, תגלו כי האפשרויות שלכם די מוגבלות, תלוי לאן אתם נוסעים. עם זאת, ישנן דרכים למנוע מבשר להחליק לצלחתכם.
הטריק הראשון הוא להיות מודע לכך שתרבות אמריקה הלטינית אינה מאמצת את הצמחונות – רחוק מכך. במקרים רבים, אנשים נאבקים להבין את הרעיון. זה אומר שעליכם להיות ספציפיים לגבי מה שאתם לא אוכלים.
Carne (car-neh) – בשר אדום
Pollo (po-yo) – עוף
Pescado (pes-cuh-doh) – דגים
אם תאמרו למלצר כי אינכם אוכלים בשר (carne), זה יתפרש כנראה כבשר אדום. אל תתפלאו אם סלט "צמחוני" יגיע אליכם עמוס בעוף.
מקום אחר בו התקשורת עלולה ללכת לאיבוד הוא במקום בו קיימים מרקים וצירים. אם אתם מבקשים אפשרות ללא בשר, אפשרות סבירה היא שיוגש לכם מרק קינואה טעים עם טעם די בשרני. זה יהיה בגלל הציר עצמו, כי גם כאן לא מדובר בבשר אדום.
אז מה הן האפשרויות הבטוחות עבור צמחוניים המבקרים באמריקה הלטינית?
בצ'ילה ובארגנטינה, האפשרויות תהיינה רחבות יותר. שתי המדינות מערביות יותר מבחינה תרבותית מאשר בחלקים אחרים של היבשת, ולכן הצמחונות מובנת מעט יותר. בארגנטינה בפרט, קיימת השפעה איטלקית חזקה, כך שמנות צמחוניות של פסטה ופיצה קיימות בשפע.
באופן כללי, יהיה לכם קל יותר לנווט בערים כשברשותכם דרישות תזונתיות ספציפיות, ובסנטיאגו, בואנוס איירס, ולימה קיים מספר רב של מסעדות צמחוניות. בשאר האזור, כל עוד אתם ספציפיים לגבי הצרכים שלכם, מסעדות רבות ישמחו להתאים את עצמן אליכם.
עבור פסקטריאנים (צמחוניים שאוכלים דגים), פרו היא בחירה הקלה, משום שהמנה האייקונית, הסביצ'ה, נמצאת כמעט בכל מקום.
לאלו המחפשים מנות ללא בשר לחלוטין, הנה כמה דברים שתוכלו לנסות:
- Humitas (אומיטה) – תירס, בצל וגבינה עטופים בעלה תירס ומבושלים. חטיף זה נמצא בחלקים רבים של אמריקה הלטינית, מארגנטינה ועד אקוודור.
- Empanadas (אמפנדה, בבוליביה נקראת סלטנה) – קצת כמו מאפה, אם אתם בוחרים במילוי גבינה פשוט, תהיו בטוחים. תמצאו אותם בבוליביה, ארגנטינה, פרו וצ'ילה.
- Papa a la Huancaina (פאפא לה הואנקאינה) – תפוחי אדמה מוגשים עם ביצה מבושלת ורוטב גבינה. הזמינו מנה זו בפרו או בבוליביה.
- Porotos granados (פורוטוס גראנאדוס) – תבשיל דלעת ושעועית. זהו מרכיב עיקרי וטעים של המטבח הצ'יליאני.
- Rice & beans (אורז ושעועית) – תוכלו למצוא וריאציות של מאכל זה במדינות מרכז אמריקה, כמו גם בברזיל, שם הוא מוגש כמעט בכל מסעדה.
- Rocoto relleno (רוקוטו רלנו) – פלפלים ממולאים בביצה מבושלת וגבינה. יכולים להיות די חריפים ומוגשים בכל רחבי פרו. היו זהירים, משום שהם מוגשים לעיתים עם בשר, אז הקפידו לציין שאתם מעוניינים בגרסה הצמחונית.
- Arepas (ארפה) – זהו מזון רחוב קולומביאני, עשוי מקמח תירס. הוא אינו נחשב לחטיף צמחוני רשמי, אך ניתן לבחור את התוספות המתאימות לכם בקלות.
אל תתנו לצמחונות שלכם למנוע מכם לטייל באמריקה הלטינית.