מאת: עודד מורגנשטיין
תיירים המגיעים לסן פרנסיסקו או מבקרים המעוניינים בחוויה מקומית בעיר השוכנת לחוף המפרץ יכולים לקרוא למלון קימפטון ביוקנן "בית רחוק מן הבית".
מיקומו של מלון קימפטון ביוקנן (Kimpton Buchanan), בפינה שבין הרחוב הנושא את שמו לבין רחוב סאטר (Sutter), בין שכונות פילמור (Fillmore) ופסיפיק הייטס (Pacific Heights), הוא במרחק מושלם מן האזורים עמוסי התיירים המקיפים את המפרץ.
בליבן של השכונות היפניות הוותיקות והגדולות ביותר באמריקה, התחושה השכונתית בחלק זה של העיר משתקפת באתוס של המלון, אשר נמצא במרחק של חציית כביש מפגודת השלום הידועה (Peace Pagoda) ומרכז הקניות הייחודי "ג'פאן סנטר" (Japan Center).
אם תעשו את הצ'ק אין בדיוק ברגע הנכון, תזכו לקבלת פנים חמה הכוללת שעת סאקה ויין יומית בחינם, במהלכה אורחי המלון מתכנסים בלובי מתחת לתצוגה מרהיבה של אורות הבנויה מבקבוקי וויסקי ריקים.
זהו מוטיב חוזר של חומרים איכותיים שמופיע בכל רחבי המלון: החל מקירות הלובי המצופים בקרשי חביות וויסקי – המטופלים בדומה לשיטות יפניות עתיקות של "סו סוגי באן" ("Shou Sugi Ban", טיפול בעץ) – וכלה בכריות הרקומות בסגנון יפני בחדרי האורחים על גבי מצעים רכים.
אסתטיקה מזרחית משתלבת עם מותרות של המערב על מנת ליצור אווירה שיקית ומתוחכמת.
צבעי אינדיגו, חום, לבן ושנהב מופיעים בכל 131 החדרים של מלון קימפטון ביוקנן, כמו גם יצירות אמנות של אמנים מקומיים אשר תלויות על הקירות ואריחים המקשטים את חדרי הרחצה המונוכרומטיים עם שיש קווארץ יוקרתי.
החדרים מציעים מושבים ליד החלונות או מרפסות פרטיות הצופות לתוך הפטיו הפרטי של המלון או אל קו השמיים של העיר לכיוון דרום.
אחרי שעוררתם את התיאבון בלובי, צאו אל הרחוב והחלו לתור את ג'פאנטאון (Japantown) בחיפוש אחר בתי נודלס אותנטיים, מטבח אסייתי מתמחה או מקומות קטנים ומגניבים לאכול בהם במרחק כמה בניינים בלבד במחוז פילמור.
מאמז (Mums), המסעדה והבר האקלקטיים של המלון, היא מעין מוסד מוכר בסן פרנסיסקו, המגישה מנות יפניות מסורתיות ותפריטים קונטיננטליים בין ארוחות הבוקר לארוחות הערב, כולל מנת הדגל: תבשיל שבו-שבו (shabu-shabu hotpot). עד שתסתיים שהותכם, תדעו לא רק לאן ללכת כמו מקומיים אלא גם איפה להישאר כמו מקומיים.